Добредојдовте во Германија

Altstadt von Regensburg

Германија како туристичка дестинација

Германската Централа за Туризмот Ве поканува да ја истражите Германија!

Make it in Germany

The portal for international qualified professionals www.make-it-in-germany.com

www.make-it-in-germany.com is the official multilingual online portal for international qualified professionals. It helps them find out how to make a success of coming to Germany – from preparations in their home countries to arriving and getting settled in.

Schild Logo Jobcenter

Нови легални можности за работа во Германија, но не и азил!

Државјаните на Албанија, Босна-Херцеговина, Косово, ПЈР Македонија, Црна Гора и Србија речиси и да немаат шанса да добијат статус на бегалец во Германија, бидејќи потекнуваат од безбедни земји. Оној ш...

Mindestlohn

Пријавувањето на работници испратени од странство во Германија ќе биде возможно да се врши онлајн од 1. јануари 2017 година

За сето време на нивната работа, на работниците кои што ќе бидат испратени од странство, треба да им се обезбедат работните услови кои што важат за Германија, како на пример минимална плата или минима...

Europäische Flüchtlingskrise 2016

#RumoursAboutGermany

#RumoursAboutGermany Beware: Human traffickers are not reliable source of information about living conditions in Europe. They are criminals. Human traffickers deliberately spread rumours and false ...

Deutsche Flaggen Begeisterung

Германската Бундеслига

Најновите вести од германската Бундеслига: натпреварувачки планови, резултати, клубови, играчи и многу повеќе...

Добредојдовте во Германија

Altes Rathaus in Bamberg

Времето во Германија

Berlin:
17:11:19 2 °C
[Германска метеоролошка служба]

Забрана за камиони за време на летниот распуст во 2017 г.

LKW Parkplatz

Од 1-ви јули до 31-ви август камионскиот сообраќај во Сојузна Република Германија е ограничен.

Со забраната се опфаќаат следните возила:
Камиони со дозволена вкупна тежина од повеќе од 7,5 т како и камиони со приколки.

Време на забрана: Секоја сабота од 1-ви јули до 31-ви август од 7:00 до 20:00 часот.

“Facts about Germany” – in 19 languages

“Facts about Germany” has everything you need to know about Germany today. How the political system works. The guidelines that define foreign policy. The special characteristics of the economy. What is new in art and culture. The new website features articles, background information, images, charts, films and lots of other modules. Focussing on these and many other topics, besides – in no less than 19 languages. On top of which, all the “Facts” (incl. the new book for young adults in 9 languages) can be downloaded as an e-paper.

Германија - Мојата Приказна

Портрети на успешни доселеници Патот до успехот во новата татковина

Банка на податоци за германскаото право на англиски јазик

Со помош на Министерството за надворешни работи на Германија се објавува банка на податоци за германското право на англиски јазик: Centre for German Legal Information