Германската надворешна политика

Am Eingang Werderscher Markt Зголемување на сликата (© dpa/pa)

Мирот и слободата се наоѓаат во центарот на германската надворешна политика. Тие можат да бидата гарантирани само преку соработка од доверба и фер баланс на интересите со нашите партнери во Обединетите Нации, НАТО, Г8, ОБСЕ и ЕУ.

поопширно...

Германска надворешна политика

EU-Jubiläumsfeier - Europafest