Германска европска политика

Sternchen Зголемување на сликата (© EuropaGO)

По вековните крвави конфликти меѓу соседни земји, надминувањето на националсоцијализмот преку интеграцијата на државите и нивните интереси на Европа и гарантираше безпримерен период на мир, благосостојба и стабилност. Затоа завршувањето на европската интеграција е нашата најважна политичка цел.

поопширно...

Германска европска политика

Europaeische Union