Економија

EZB in Frankfurt am Main

Унапредување на надворешна економија

Овде добивате информации за Македонија и преглед на поддршката на надворешна економија од страна на Министерството за надворешни работи на Германија.

Детско игралиште во Демир Капија

„Мали проекти„ на амбасадата

Таканаречените мали проекти претставуваат важен инструмент на Техничката соработка меѓу Германија и Македонија...

Montage von Hochdruckpumpen

Развојна политичка соработка

Економската соработка е една од главните области во рамките на билатералните односи меѓу Германија и Македонија. На ова место сакаме да Ви ги претставиме нашите најважни проекти.

Güterwaggons der DB

Билатералните економски односи

Börse Frankfurt/M. mit DAX Tafel

Економската локација Германија

Географската положба на Германија во центарот на Европа на странските инвеститори и посетителите на саемите им овозможува пристап до вкупниот пазар на Европската Унија. Искористете го тој потенцијал!

Deutscher Zukunftspreis Lichtmikroskop

Истражување и технологија

Повеќе од половината на индустриското производство во Германија денес е концентрирана на истражувачко и развојно интензивните гранки. Овде сакаме да Ве информираме за најважните германски истражувачки установи.

Конкурси, специјални програми за македонски претприемачи

поопширно...

National Action Plan of the Federal Government on Business and Human Rights

Business and Human Rights

www.wirtschaft-menschenrechte.de

Претставништво на германското стопанство во Македонија

Logo der Delegation der Deutschen Wirtschaft in Mazedonien

Трговската комора за странство и Германско-Македонското Економско Здружение

Друштво за меѓународна соработка (GIZ)

Logo der GIZ

National Action Plan for Business and Human Rights

Aktionsplan Wirtschaft und Menschenrechte

The German Government adopted the National Action Plan for Business and Human Rights in its cabinet meeting on Wednesday (21 December). The goal of this Action Plan is to implement the United Nations Guiding Principles on Business and Human Rights.

Germany Trade & Invest (GTAI)

Neues Logo Germany Trade and Invest (GTAI)

Germany Trade & Invest (GTAI) is the economic development agency of the Federal Republic of Germany. With more than 50 offices in Germany and abroad and its network of partners throughout the world, GTAI supports German companies setting up in foreign markets, promotes Germany as a business location and assists foreign companies setting up in Germany.

Интернет порталот "Make it in Germany" им посакува добредојде на меѓународните стручни лица во Германија!

Logo Make it in Germany

"Make it in Germany" им посакува добредојде на меѓународните стручни лица и нивните семејства во Германија! На порталот стручните лица од странство добиваат информации на кој начин да дојдат и да работат во Германија и зошто вреди да се живе во Германија и таму да се прави кариера.