Меѓународен ден на холокаустот на 27 јануари

25.1.2018
Министерот за надворешни работи Зигмар Габриел Зголемување на сликата (© Photothek)

Наша задача е да го одржиме сеќавањето на холокаустот и споменот на жртвите на националсоцијализмот. Не само денес, на денот на холокаустот. 

Секој ден холокаустот мора да ни биде опомена да ги штитиме правата на секој човек и да се ангажираме против изолацијата, омразата и нечовечноста.

поопширни информации на англиски јазик...

© Германска амбасада Скопје

Меѓународен ден на холокаустот на 27 јануари

Weiße Rose liegt auf einem Stein des Feldes