Амбасадорот Герберих во посета на Кавадарци

27.2.2018
Амбасадорот Герберих и градоначалникот Јанчев во разговор со медиумите Зголемување на сликата (© Општина Кавадарци)

На 22 февруари амбасадорот Герберих беше во посета на градот Кавадарци каде оствари средба со градоначалникот на општината, г-дин Јанчев.

Во продолжение амбасадорот ја посети фабриката на германскиот инвеститор Дрекселмаер, во која се вработени над 6000 лица. Н.Е. Герберих го поздрави ангажманот на компанијата на полето на стручното образование, и нивните бројни проекти од социјален карактер.

Амбасадорот Герберих во посета на Дрекселмаер Зголемување на сликата (© DRÄXLMAIER-Macedonia)
Амбасадорот Герберих во посета на Дрекселмаер Зголемување на сликата (© DRÄXLMAIER-Macedonia) © Германска амбасада Скопје

Амбасадорот Герберих во посета на Кавадарци

Амбасадорот Герберих во посета на Дрекселмаер