Поддршка за невладината организација „Цивил„

24.6.2015
Потпишување на договорот Зголемување на сликата (© Германска амбасада Скопје)

Амбасадорката на СР Германија, д-р Кристине Алтхаузер, и претседателот на невладината организација „Цивил„, Џабир Дерала, на 24 јуни потпишаа договор за финансиска поддршка на проектот „Слободни избори за слободни граѓани„.

Проектот се поддржува со 40.000 евра.

Организацијата „Цивил„ ги следи и анализира политичките и општествените процеси во однос на избори и на човекови права.

© Германска амбасада Скопје

Поддршка за невладината организација „Цивил„

Потпишување на договорот