Отворањето на Фестивалот на новиот германски филм

5.10.2016
Auszug aus dem Poster zum Filmfestival Зголемување на сликата (© Deutsche Botschaft Skopje)

На 5 октомври повторно дојде тој час: киното „Милениум“ ги отвори своите врати за 12. издание на германскиот филмски фестивал, кој беше отворен од страна на амбасадорката Алтхаузер во преполна саала.

На отворањето беше прикажан успешниот германски филм „Мед во главата“: за таткото кој страда од алцхајмер и сурово го искушува своето семејство.

Botschafterin Althauser mit Besucherin vor der Eröffnung Зголемување на сликата (© Deutsche Botschaft Skopje)
Besucher vor der Eröffnung Зголемување на сликата (© Deutsche Botschaft Skopje) © Германска амбасада Скопје

Отворањето на Фестивалот на новиот германски филм

Die jungen Helferinnen am Eröffnungsabend