Соопштение од Министерството за надворешни работи на Германија во врска со изјавите на Претседателот Иванов

18.5.2017
Am Eingang Werderscher Markt Зголемување на сликата (© dpa/pa)

"Се радуваме што претседателот Иванов по долго размислување дојде до вистинска одлука и се откажа од ставот на блокирање. Обвинувањата упатени кон германски дипломати и други пријателски држави се неумесни. Како што е познато, проценките кои ѝ се пренесуваат на земјата-домаќин, секогаш се договараат во тесна координација меѓу Министерството за надворешни работи и Амбасадата.“

© AA

Federal Foreign Office