Амбасадорот Герберих му го предаде акредитивното писмо на претседателот на државата Иванов

12.9.2017
Амбасадорот Герберих и Претседател Иванов Зголемување на сликата (© Претседател)

Говор на амбасадорот Томас Герберих по повод предавањето на неговото акредитивно писмо на претседателот на државата Ѓорге Иванов на 11 септември 2017 година

Ваша Екселенцијо, почитуван господин Претседател на државата,

Ми претставува чест и задоволство истовремено, во име на сојузниот претседател, денес да Ви го предадам моето акредитивно писмо како амбасадор на Сојузна Република Германија.

поопширно.. [pdf, 118.02k]

© Германска амбасада Скопје

поопширно...

Deutsche Botschaft Skopje