Распишување на стипендии од програмата „Јоханес Рау“

3.2.2017
Hörsaal Medizin Leipzig Зголемување на сликата (© dpa/pa/ZB)

Министерството за иновација, наука и истражување на покраината Северна Рајна Вестфалија во соработка со уиниверзитетот „Хајнрих Хајне“ во Дизелдорф, доделува три стипендии од програмата „Јоханес Рау“, која ги поддржува младите научници и докторанди од земјите на средна и источна Европа. Носителот на проектот е Институтот за германско и меѓународно право за партии и истражување при универзитетот во Дизелдорф.

Кандидатите треба да имаат познавање на германскиот јазик.

Рокот за аплицирање истекува на 31 март 2017 година.

© Германска амбасада Скопје

Распишување на стипендии од програмата „Јоханес Рау“

Flagge Nordrhein-Westfalen