Германската драма и театар во Македонија

4.4.2017
Faust-Festspiele Kronach Зголемување на сликата (© Harald Lappe)

Во рамките на серијалот „Европската драма и театар во Македонија“ од 31 март до 1 април во Куманово се одржа меѓународен симпозиум на тема „Германската драма и театар во Македонија“, кој го поддржа Германската амбасада.

Амбасадорката Алтхаузер им се обрати со следниот говор на присутните.

© Германска амбасада Скопје

Германската драма и театар во Македонија

Probe von „Der Eiserne Gustav“ in Berlin