Прием по повод Денот на германското единство

3.10.2017
Empfang zum Tag der Deutschen Einheit Зголемување на сликата (© Deutsche Botschaft Skopje)

Амбасадата на 3 октомври го одбележa Денот на германското единство со свечен прием, на кој беа поканети многубројни гости од политиката, стопанството, културата и од дипломатскиот кор во Македонија.

Амбасадорот Герберих во своето поздравно обраќање ги истакна разновидните и блиски односи меѓу Германија и Македонија.

© Германска амбасада Скопје

Галерија